Auto gieten Anti - aders additieven

Productie van auto cilinder, cilinderkop, de inlaat en uitlaat, water jas Holte en hete sectie van de interne hoek van de Vakgroep frequente uitdunnen oftewel de gebreken van de aders, omdat de burr-positie in de holte moeilijk schoon te maken is, gebreken zal belemmeren de normale stroom van koelwater, ernstige oorzaak de motor te branden van de cilinder; in de uitlaat zal kanaal de luchtweg vortex eigenschappen beïnvloeden, ernstige gevolgen hebben voor de prestaties van de motor, zodat het oplossen van de gebreken van de aderen voor cilinderkop en andere auto gieten het is van vitaal belang.

Eerste, de oorzaken van defecten van de aders

Op 573 ℃ ondergaat de kwartszand een kristal overgang van β-kwarts naar α-kwarts. De thermische stress veroorzaakt door uitbreiding van de fase-verandering leidt tot scheuren van het oppervlak van de zand kern, en de gesmolten ijzer dringt door in de spleet te vormen een aderen. De basisvoorwaarden van de aders worden gegenereerd, is de thermische stress geproduceerd door de fase verandering uitbreiding groter dan de zand oppervlakte kernsterkte is; de tweede is de gesmolten ijzer vloeistof en heeft voldoende vloeibaarheid. De aderen defect is een soort expansie soort gieten gebreken, de productie in het volgende voorbeeld afgebeeld in figuur 1. Men gelooft dat in het algemeen: ① hoe hoger de inhoud van de oorspronkelijke zand SiO2, hoe ernstiger de aderen gebreken. (2) hoe hoger de concentratie van de oorspronkelijke zand, de meer ernstige gebreken van de plaque. ③ Hoe hoger de temperatuur gieten, de meer ernstige gebreken van de aderen. Maar de temperatuur van de casting is bepaald volgens de gieten-structuur, wanddikte, kan niet willekeurig worden veranderd.

Waar kan verminderen de thermische stress factoren zullen verminderen het optreden van moire, waar kan verbeteren de core sterkte en taaiheid van de kern factoren zal verminderen het ontstaan van de aderen, waar de factoren kunnen versnellen de solidificatie van ijzer kunnen ook verminderen de puls-generatie. Praktijk is gebleken dat de neiging van hars zand te produceren veins gebreken in volgorde van bestelling: koude vak hars zand → PEPSET hars zand → gecoat zand → furaan hars zand → alkalische fenolhars zand.

Tweede, op te lossen het probleem van de aderen gebreken

De maatregelen tegen defecten van de aderen kunnen worden toegeschreven aan het volgende:

(1) om de uitbreiding van het zand is kern uitbreiding van het oorspronkelijke zand de oorzaak van het ontstaan van aders, dus om de uitbreiding van het oorspronkelijke zand is op te lossen het probleem van de aderen gebreken eerst overwegen het oorspronkelijke zand bij hoge temperatuur er is cr ystal overgang, vergezeld van volume-expansie, als de quartz zand na 900 ℃ boven hoogtemperatuur calcinatie na koeling crystal faseovergang zal onomkeerbaar is, zodat de oorspronkelijke zand regeneratie of door roosteren na gebruik zal aanzienlijk verbeteren de aderen gebreken; de productie van gietijzer stukken niet geen behoefte aan het oorspronkelijke zand te hoog SiO2 inhoud heeft, 92% te bereiken kan zijn, want hoe hoger de SiO2 inhoud hoe groter de mate van thermische uitzetting, de algemene productie kunt proberen te gebruiken gerecycleerd zand.

(2) om de oorspronkelijke zand korrelgrootteverdeling aanpassen als de oorspronkelijke zand deeltjesgrootte te geconcentreerd, dat de totale uitbreiding zullen duidelijker manifestatie, het algemene gebruik van drie of vier zeef zand, aanbevolen auto cilinderkop deeltjesgrootte 0.355 ~ 0.154mm (50/100 hoofd) schrobben van zand, probeer te voorkomen dat het gebruik van de deeltjesgrootte van 0.224 ~ 0.106mm (70/140 mesh) en meer fijn zand.

(3) ter verbetering van de zand kern bij kamertemperatuur, kracht van de hoge temperatuur in de dezelfde zand onder dezelfde omstandigheden, het zand kernsterkte is afhankelijk van het soort lijm en zand core compactheid, omdat de koude doos hogedruk schot van zand, zand kern benauwdheid, de uitbreiding van het zand op hoge temperatuur is weinig ruimte, dus het is makkelijk om te produceren aderen gebreken.

(4) het gebruik van speciale zand ① chromiet zand voornamelijk door het koude effect om te voorkomen dat de aderen, kwartszand kan gemengd worden met een bepaald percentage. ② zirconia vuurvaste hoge uitzettingscoëfficiënt is laag, maar de prijs is hoog, zelden gebruikt. ③ roosteren van zand is het zand scrub verwarmd tot 870 ℃ hierboven, en isolatie voor een bepaalde tijd, zodat de volledige uitbreiding van silica zand om verandering van fase, dus het roosteren van zand, ook bekend als fase wijzigen zand. Na de fase wijzigen behandeling, niet alleen de uitbreiding tarief daalde aanzienlijk, en het zand in de kristalwater, organische verontreinigende stoffen, carbonaten en stikstofoxiden door hoge temperatuur calcinatie was een heleboel verwijdering, dus het roosteren van zand en scrub zand ten opzichte van niet alleen zuur consumptie lage waarde, branden bedrag en lage gas volume, minder modder inhoud, belangrijker is de uitbreiding van de lage snelheid. Niet alleen kan verminderen de hoeveelheid lijm toegevoegd, effectiever te voorkoming van schimmel graan, hot kraken, kleverige zand en andere gebreken, gieten nauwkeurigheid te verbeteren. ④ Baozhu zand bolvorm is glad, niet convex aderen. De mobiliteit en de vulling is goed, een goede vorm en schimmel sterkte kunt krijgen, collapsibility is goed, gemakkelijk te zand operaties, het gebruik van binder dan andere vergelijkbare soorten zand heeft een grotere besparingen, lage thermische expansie en chroom erts en andere speciale zand hetzelfde , zodat de productie van gietstukken van hoge dimensionale precisie, scheuren en oppervlak gebreken, gieten hoge opbrengst. Baozhu zand compactheid, hoge sterkte, zelfs als het gebruik van herhaalde regeneratie is ook zeer gebroken, kunnen het verminderen van de casting proces van stof op de productieomgeving van verontreiniging, goede regeneratie, vermindering van de industriële afval uitstoot, dat bevorderlijk is voor de bescherming van het milieu. Hoge refractoriness is de belangrijkste component van aluminiumoxide, refractoriness ≥ 1790 ℃, om te voldoen aan het gieten van verschillende metalen en legeringen, gemakkelijk te herstellen, dus om op te lossen de holte hechtdraad en aders fout een goede keuze is.

(5) de rol van speciale coatings gekoeld verf kan versnellen de solidificatie van gesmolten ijzer, over het algemeen geschikt voor automotive gietstukken, eenvoudig en gemakkelijk; voor dikke stukken van het effect is niet duidelijk.

(6) anti-aders additieven op dit moment, de markt een breed scala aan anti-veganist additieven, volgens de ingrediënten zijn voornamelijk organische en anorganische, de eerste is een mengsel van silicaat en metal oxide, haar lage smeltpunt, bij hoge temperaturen met Silica zand te vormen een glas lichaam te vullen de zand kern spleet, om te voorkomen dat de gesmolten ijzer in de scheuren, dit toevoegingsmiddel kan worden gemaakt in een ronde korrel, het zand kernsterkte van kleine, toe te voegen het bedrag van 1,0% tot 5.0%; de tweede is biologische additieven, minder 0,3% tot 1,5%, de intensiteit van het effect dan de anorganische duidelijk en grote hoeveelheid gas toe te voegen.