Auto Casting proces kennis en ontwikkeling Trend van de gieterij-technologie

Casting is een van de oudste metaal vormen van methoden. Ongeveer 15% ~ 20% van de auto-onderdelen zijn gemaakt door verschillende casting methoden gietstukken. Deze gietstukken zijn voornamelijk sleutelcomponenten van elektriciteitssysteem en belangrijke structurele onderdelen.

Op dit moment Europa en de Verenigde Staten auto-industrie ontwikkelde landen auto gieten geavanceerde productietechnologie, productkwaliteit, productie-efficiëntie, milieuvervuiling. Gieten grond- en hulpstoffen materialen have been gevormde serie en standaardisatie, het gehele productieproces heeft bereikt mechanisatie, automatisering en intelligentie. Deze landen over het algemeen gebruik van digitale technologie ter verbetering van het niveau van procesontwerp gieterij, gieten schroot tarief van ongeveer 2% tot 5%, en een multinationale service systeem en netwerk technische ondersteuning heeft vastgesteld. China's auto gietstukken, zijn hoewel grotere in uitvoer, daarentegen meestal zwarte gietstukken met toegevoegde waarde en lage technische inhoud en relatief eenvoudige structuur, die verre van vreemde landen. Deze paper hoofdzakelijk uit de auto energiebesparing en milieubeschermingsaspecten van de ontwikkeling moet, bespreekt de auto gieten en automotive-technologie-ontwikkeling.

Met de stijgende vraag naar auto energiebesparing en milieubescherming, alsmede de verlaging van de productiekosten, de casting en de vorming van de voordelen van het bestaande gieten, de oorspronkelijke stempelen, lassen, smeden en gieten van verschillende delen, door middel van rationeel ontwerp en structurele optimalisatie van geïntegreerde onderdelen gieten vervormen, kan effectief verminderen van het gewicht van de delen en verminderen geen onnodige verwerkingstechnologie, met het oog op de componenten van lichtgewicht en hoge prestaties.

Onder de premisse van de uitvoering van het sterkte en veiligheid van het voertuig, de stoeprand gewicht van het voertuig zoveel mogelijk te verminderen van het gewicht van het voertuig, zodat dynamische prestaties van het voertuig kan verminderen brandstofverbruik kan worden verminderd en uitlaat vervuiling te verminderen. Elke 100 kilogram auto stoeprand gewichtsreductie, 100 km brandstofverbruik kunnen verlaagde 0.3 ~ 0,6 L, als het voertuiggewicht te verlagen van 10%, brandstofefficiëntie steeg 6% tot 8 kunnen %. Met de noodzaak van bescherming van het milieu en energiebesparing, is het lichte gewicht van auto's geworden de trend van de ontwikkeling van de auto van de wereld. Het lichte gewicht van de auto gietstukken is ook één van de richtingen van de belangrijke ontwikkeling van automotive gietstukken geworden.

Vooral verwijst de zogenaamde auto gieten precisie gieten vorming naar het verloren schuim en de investeringen gieten technologie. Met de ontwikkeling van die technologie van automotive gieten verwijst gieten precisie vorming naar een type van gieten methode vormen. Gietstukken gemaakt door dit soort vormgeving kunnen rechtstreeks, zonder knippen of snijden worden gebruikt. Met de toenemende eisen op de precisie van gietstukken, gieten precisie zelftappende technologie snel heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren, en een reeks van nieuwe gieten vorming van methoden zoals nauwkeurige zand gieten, gecontroleerde verloren schuim gieten, druk gieten en gieten van de druk naar voren zijn gekomen. Cosworth gieten methode is ontwikkeld door het Verenigd Koninkrijk met een zirkoon zand zand kern combinatie en het gebruik van elektromagnetische pomp controle gieten methode is met succes gebruikt voor massaproductie van aluminiumlegering cilinder en zijn er veel technologische variaties, zoals het gebruik van lage druk gieten in plaats van de elektromagnetische pomp gietproces. Dit soort gieten methode kan het produceren van aluminiumlegering cilinder wanddikte van 3.5 ~ 4,0 mm, is de vertegenwoordiger van de precieze sand casting proces.

Om te voldoen aan de steeds strengere milieu wet- en regelgeving, is de auto in de richting van lichtgewicht. Voor elke 10% korting in voertuig gewichtsreductie, brandstofverbruik met 5,5% kan worden verminderd, brandstofverbruik kan worden verhoogd met 3% ~ 5%, en de uitstoot kan worden verminderd door ongeveer 10%. De toepassing van magnesium, aluminium en andere non-ferrometalen legering gietstukken, de ontwikkeling van grote en complexe geïntegreerde structuur van gietstukken en de uitgebreide toepassing van precisie gieten vormen van technologie is de belangrijkste manier om lichtgewicht Automotive gietstukken. Daarom is het nodig dat het onderzoek en de ontwikkeling en de productie van automotive gietstukken moeten worden gerealiseerd door middel van het uitgebreide gebruik van digitale technologieën, door de brede toepassing van hoogwaardige gieten materialen en kantoorautomatiseringsapparatuur te bevorderen en aan de behoeften van de moderne automobielindustrie.