Auto Casting proces kennis en haar Casting Trend voor de ontwikkeling van de technologie

1. de richting van de ontwikkeling van automotive gietstukken

1.1 geïntegreerd ontwerp van automotive gietstukken

Met de auto energiebesparing en vermindering van de productiekosten eisen blijven te vergroten, ten volle benutten van de voordelen van gieten, de oorspronkelijke stempelen, lassen, smeden en gieten verschillende vormdelen, via redelijke ontwerp en structurele optimalisatie, om geïntegreerde onderdelen gieten vervormen, kan effectief verminderen van het gewicht van de delen en het verminderen van de geen onnodige verwerking van het proces, met het oog op het gewicht van de delen en hoge prestaties.

De trend van de ontwikkeling van auto gieten integratie is duidelijker in de ontwikkeling van de non-ferro legering gietstukken. Volledige om gebruik te maken van de casting proces om de kenmerken van de complexe structuur van de gietstukken, is er een geïntegreerd ontwerp van de plaat van de deur,

Stoel skelet, dashboard skelet, voorste frame en firewall, wordt de grootte van die aanzienlijk groter is dan de gietstukken momenteel geproduceerd, vereist de productie van 4 000 tot 5000 t of zelfs grotere tonnage sterven casting machines.

1.2 het gewicht van auto gietstukken

Om ervoor te zorgen de sterkte en de veiligheid van de auto onder de premisse van de auto zo veel mogelijk te verminderen de kwaliteit van het preparaat, om licht van gewicht, waardoor de verbetering van de auto's de macht, verminderen brandstofverbruik en vermindering van verontreiniging van de uitlaat. Auto vermindering van 100 kg per 100 gram, 100 km brandstofverbruik kan worden verminderd door 0.3 ~ 0,6 L, als het voertuig gewichtsreductie van 10%, brandstofverbruik kan worden verhoogd met 6% tot 8%. Met de behoeften van de bescherming van het milieu en energiebesparing, het gewicht van de auto is's werelds auto ontwikkeling trend geworden, het gewicht van auto gietstukken uitgegroeid tot een van de belangrijke richting van de ontwikkeling van automotive gietstukken.

1.2.1 lichtgewicht ontwerp van auto gietstukken

Voor de algehele veiligheidsfactor van de gietstukken is het ontwerp van gelijke dikte een van de belangrijkste ontwerpmethoden voor automotive gietstukken. Het grootste nadeel van het ontwerp van gelijke dikte is echter dat de structurele prestaties kan niet volledig worden benut en het gewicht van de casting is verhoogd. Met behulp van CAE analyse, optimalisatie van de topologie en andere middelen voor het optimaliseren van het ontwerp van onderdelen, zodat de delen van de waarde van de stress van verschillende delen dicht bij de verschillende onderdelen van de wanddikte is inconsistent, kleine delen van het dunner materiaal dikte of niet te verminderen het materiaal van het gewicht voor. Rekening houdend met het gieten vormen de vorming van de complexe structuur gietstukken kan bereiken, kunt u het bereiken van een verscheidenheid van onregelmatig gevormde dwarsdoorsnede. Ontwerp, het gebruik van CAE of topologie optimalisatie en andere middelen van spanningsanalyse van onderdelen. Volgens de verdeling van de kracht, de vorm van de onderdelen en de specifieke lokale materiaal dikte te bepalen. Door de versterking van de casting, graven gaten en verdikking, kan sterk verminderen van het gewicht van de delen.

1.2.2 lichtmetalen auto gietstukken

Het gebruik van aluminium en magnesium en andere lichtmetalen materialen zijn de belangrijkste gewicht verlies maatregelen van huidige autofabrikanten. De dichtheid van aluminium is slechts 1/3 van staal, en heeft uitstekende corrosieweerstand en vervormbaarheid. De dichtheid van magnesium is kleiner, slechts 2/3 van aluminium, uitstekend in hoge druk spuitgieten voorwaarden. Aluminium en magnesium specifieke kracht (sterkte en kwaliteit verhouding) zijn vrij hoog, verbetering van de efficiency van de brandstof te verminderen van het gewicht speelt een beslissende rol. Amerikaanse auto-industrie in de afgelopen twee jaar aan de verbetering van het concurrentievermogen, met haar aanzienlijke gebruik van aluminium en magnesium gietstukken en geïntegreerde gieten is nauw verwant.

1.2.3 hoge prestaties van automotive gietstukken

Verbeteren van de prestaties van het materiaal, zodat het gewicht van de eenheid-delen bestand is tegen hogere belasting, is een van de manieren om effectief verminderen het gewicht van gietstukken. Stent-type gietstukken account voor een aanzienlijk deel van de gietstukken, en de ontwikkeling van gietstukken heeft ook uitgegroeid tot een van de punten. Door de warmtebehandeling en andere maatregelen om de wijzigingen van de materiële microstructuur, kan waardoor de verbetering van de kracht van delen, stijfheid of taaiheid, effectief verminderen het gewicht van de delen.

Isotonische uitgeblust nodulair gietijzer, niet alleen de sterkte van staal dan gewoon staal is verbeterd, en de dichtheid lager dan het staal, de dichtheid van 7,1 g is / cm3, terwijl de dichtheid van gietstaal van 7,8 g / cm3, wordt sterk aanbevolen in de afgelopen jaren, het materiaal de hetgebruik van isotherm blussen van nodulair gietijzer, in dezelfde grootte van de gietstukken onder de voorwaarden van licht, 10% lichter dan staal. Dongfeng Motor Company in een bepaald type van bedrijfsauto's werden gebruikt om te koelen het smeedijzer gietijzer in plaats van stalen lichtgewicht verificatie werk,

En voor de isotherm nodulair gietijzer stukken van hoge sterkte eigenschappen van de 14 veerdelen te blussen in het forum van deskundigen lijn herontwerp. Tabel 1 is het gebruik van isotherm blussen van nodulair gietijzer materiaal na de vervanging van het lichtgewicht effect, de vermindering van het totale gewicht van bijna 40%, het effect significant is. Opgemerkt moet worden dat het lichte gewicht effect in tabel 1 niet alleen de materiële vervanging, maar ook de bijdrage van het lichtgewicht ontwerp is. In het algemeen, gaat de vervanging van materialen voor automotive gietstukken vaak gepaard met lichtgewicht ontwerp van delen.

In de aluminiumlegering en magnesium legering gietstukken ook gebruik maken van hoge sterkte, hoge harde materialen ter vervanging van het oorspronkelijke licht aluminium legering gewichtsverlies op basis van de toepassing van hoogwaardige materialen voor verder verlies van het gewicht, de Verenigde Staten General Motors Corporation ter vervanging van de krachtige AE44 legering de oorspronkelijke aluminiumlegering, het gebruik van high-pressure gieten methode van productie sub frame, in het gewichtsverlies van aluminiumlegering op basis van verder verlies van het gewicht 6 kg.

2. de richting van de ontwikkeling van auto gieten technologie

2.1 dunne wand complexe structuur gietstukken productietechnologie

Met de ontwikkeling van de auto-industrie en de vraag naar energie te besparen en de uitstoot vermindering, het gewicht van auto-onderdelen wordt steeds meer en meer lichtgewicht. Door middel van dunwandige ontwerp is het een belangrijke ontwikkeling richting van motorblok. FAW Casting Co., Ltd. voor de FAW-Volkswagen productie gietijzeren cilinder, bijvoorbeeld, de vroege productie van 06A cilinder muur dikte 4.5mm ± 1,5 mm, EA111 cilinder muur dikte 4 mm ± 1 mm, de huidige massaproductie van EA888Evo2 cilinder wanddikte 3.5 mm ± 0.8 mm, de volgende generatie EA888Gen.3 cilinder productstructuur complexer is, de wanddikte van slechts 3mm ± 0,5 mm, is de dunste grijs gietijzer cilinder. In de massaproductie zijn er enkele problemen zoals gebroken core, core drift en muur dikte schommelt. Echter, door controle van de kwaliteit van het zand kern en zand, maar niet kan voldoen aan de EA888Gen.3 voorschriften voor de productie van de cilinder, moet worden gebruikt als een hele groep voor core gieten proces.

2.2 aluminium-magnesium legering grootschalige Structuurdelen fabricage technologie

Met de stijgende vraag naar energiebesparing, milieubescherming en kostenreductie, aluminium-magnesium legering grootschalige structurele gieten is een belangrijke ontwikkeling trend geworden en de productie-technologie uitgegroeid tot de huidige ontwikkeling van hot spots. Op dit moment is de belangrijkste productie-technologie van aluminium-magnesium legering grootschalige Structuurdelen hogedruk casting, extrusie gieten en lagedruk gieten. Als de hogedruk spuitgieten productie-efficiëntie, kwaliteit van het product is uitgegroeid tot de belangrijkste productie-proces, de ontwikkeling van de productie-technologie is vooral geconcentreerd in de hogedruk spuitgieten proces is gemakkelijk te krullen, gemakkelijk om te vormen van een stoma binnen de casting, kan behandeling problemen niet verhitten.