Auto Casting proces kennis en technologie ontwikkeling Trend

Ongeveer 15% tot 20% van de auto-onderdelen zijn gietstukken geproduceerd door gieten andere methoden. Deze gietstukken zijn vooral belangrijke onderdelen van het elektriciteitssysteem en belangrijke structurele onderdelen. Op dit moment Europa en de Verenigde Staten auto-industrie ontwikkelde landen, auto casting productietechnologie is gevorderd, kwaliteit van het product is goed, hoge productie-efficiëntie, milieuvervuiling. Gieten grond- en hulpstoffen materialen have been gevormde serie en standaardisatie, het gehele productieproces heeft bereikt mechanisatie, automatisering en intelligentie. Deze landen over het algemeen gebruik van digitale technologie ter verbetering van het niveau van het gieten van procesontwerp, gieten schroot tarief van ongeveer 2% tot 5%, en een multinationale systeem en netwerk technologie serviceondersteuning is gevestigd. In tegenstelling, hoewel auto gietstukken grotere uitvoer van China, maar de meeste van hen lage toegevoegde waarde en lage technische inhoud zijn, is de structuur relatief eenvoudige zwarte gietstukken, en de kloof tussen het niveau van buitenlandse zaken. Dit artikel bespreekt vooral de richting van de ontwikkeling van auto gieten en auto-technologie van de vraag van de ontwikkeling van auto energiebesparing en milieubescherming.

1. de richting van de ontwikkeling van automotive gietstukken

1.1 geïntegreerd ontwerp van automotive gietstukken

Met de auto energiebesparing en vermindering van de productiekosten eisen blijven te vergroten, ten volle benutten van de voordelen van gieten, de oorspronkelijke stempelen, lassen, smeden en gieten verschillende vormdelen, door een redelijke ontwerp en structurele optimalisatie, om geïntegreerde onderdelen gieten vervormen, kan effectief verminderen van het gewicht van de delen en het verminderen van de geen onnodige verwerking van het proces, met het oog op het gewicht van de delen en hoge prestaties.

De trend van de ontwikkeling van auto gieten integratie is duidelijker in de ontwikkeling van de non-ferro legering gietstukken. Volledige om gebruik te maken van de casting proces om de kenmerken van de productie van complexe structurele gietstukken, zijn er geïntegreerde ontwerp van de deurpanelen, zetel skelet, dashboard skelet, voorste frame en firewall geïntegreerd ontwerp van Hogedruk gietstukken, de grootte is aanzienlijk groter dan de huidige productie, Casting, de behoefte aan 4 000 ~ 5 000 t of zelfs grotere tonnage spuitgieten machine voor productie.

1.2 het gewicht van auto gietstukken

Om ervoor te zorgen de sterkte en de veiligheid van de auto onder de premisse van de auto zo veel mogelijk te verminderen de kwaliteit van het preparaat, om lichtgewicht, waardoor de verbetering van het vermogen van het voertuig, brandstofverbruik te verminderen en uitlaat vervuiling te verminderen. De kwaliteit van het voertuig wordt verminderd met 100 kg en het brandstofverbruik per 100 km kan worden verminderd door 0,3 tot 0,6 L. Als het voertuiggewicht wordt verminderd met 10%, kan de efficiency van de brandstof worden verhoogd met 6% tot 8%. Met de behoeften van de bescherming van het milieu en energiebesparing, het gewicht van de auto is's werelds auto ontwikkeling trend geworden, het gewicht van auto gietstukken uitgegroeid tot een van de belangrijke richting van de ontwikkeling van automotive gietstukken.

2. de richting van de ontwikkeling van auto gieten technologie

Productietechnologie van dunne - ommuurde complexe structuur gietstukken

Met de ontwikkeling van de auto-industrie en de vraag naar energie te besparen en de uitstoot vermindering, het gewicht van auto-onderdelen wordt steeds meer en meer lichtgewicht. Door middel van dunwandige ontwerp is het een belangrijke ontwikkeling richting van motorblok. FAW Casting Co., Ltd. voor de FAW-Volkswagen productie gietijzeren cilinder, bijvoorbeeld, de vroege productie van 06A cilinder muur dikte 4.5mm ± 1,5 mm, EA111 cilinder muur dikte 4 mm ± 1 mm, de huidige massa-productie EA888Evo2 cilinder muur dikte 3,5 mm ± 0,8 mm, de volgende generatie EA888Gen.3 cilinder productstructuur complexer is, de wanddikte van slechts 3mm ± 0,5 mm, is de dunste grijs gietijzer cilinder. In de massaproductie zijn er enkele problemen zoals gebroken core, core drift en muur dikte schommelt. Echter, door controle van de kwaliteit van het zand kern en zand, maar niet kan voldoen aan de EA888Gen.3 voorschriften voor de productie van de cilinder, moet worden gebruikt als een hele groep voor core gieten proces.

2.2 aluminium-magnesium legering grootschalige Structuurdelen fabricage technologie

Met de stijgende vraag naar energiebesparing, milieubescherming en kostenreductie, aluminium-magnesium legering grootschalige structurele gieten is een belangrijke ontwikkeling trend geworden en de productie-technologie uitgegroeid tot de huidige ontwikkeling hotspot. Op dit moment is de belangrijkste productie-technologie van aluminium-magnesium legering grootschalige Structuurdelen hogedruk casting, extrusie gieten en lagedruk gieten. Als de hogedruk spuitgieten productie-efficiëntie, kwaliteit van het product is uitgegroeid tot de belangrijkste productie-proces, de productietechnologie ontwikkeling gericht op de hoge druk spuitgieten proces is gemakkelijk te krullen, casting gemakkelijk naar formulier poriën, kan geen warmtebehandeling problemen.

2.3 gieten precisie technologie gieten

Vaak aangeduid als het precieze gieten van automotive gieten voornamelijk naar de afschaffing van de schimmel en de investeringen gieten technologie verwijst. Met de ontwikkeling van die technologie van auto gieten is gieten precisie vorming een soort gieten methode vormen. Gietstukken geproduceerd door dit soort vormen methode kunnen rechtstreeks, zonder knippen of snijden worden gebruikt. Met de verbetering van grootte precisie gieten, gieten precisie vormen van technologie in de afgelopen jaren snel ontwikkeld, en een aantal nieuwe casting methoden zijn ontwikkeld zoals precisie zand gieten, verloren schuim gieten, gieten van gecontroleerde druk en druk gieten. De Cosworth gieten methode werd ontwikkeld door het Verenigd Koninkrijk met behulp van een combinatie van zirkonium zand kern en gecontroleerd door een elektromagnetische pomp. Het is met succes gebruikt voor massaproductie van aluminiumlegering cilinders en verscheen in vele varianten van het proces zoals lagedruk gieten in plaats van elektromagnetische pomp gieten en andere processen. Het gebruik van dit soort gieten methode kan produceren wanddikte van 3.5 ~ 4,0 mm aluminiumlegering cilinder, is de huidige precisie-Zandgieten namens het proces.

In het hogedruk spuitgieten proces ontwikkeld op basis van vacuüm gieten, zuurstofrijk spuitgieten, semi-solide metalen Rheologische of thixotropische spuitgieten proces, ontworpen om te elimineren gieten gebreken, interne kwaliteit te verbeteren en uitbreiden van het toepassingsgebied van sterven Casting toepassingen. In het proces van extrusie gieten, de smelt is gevuld en verhard onder druk, en heeft de voordelen van glad, geen metaal spatten, minder verlies van metalen vloeibare oxidatie, energiebesparing, veilige exploitatie en defecten van gieten gat. Hoogwaardige aluminiumlegering gieten de ontwikkeling en toepassing van een breed scala van toepassingen.

De continue groei van auto-productie vereist de casting productie aan hoge kwaliteit, uitstekende prestaties, in de buurt van netto vorm, meerdere soorten, laag verbruik, low-cost richting. Als een voertuig ongeveer 15 tot 20 procent van de onderdelen zijn gietstukken. Dit vereist de casting industrie blijven gebruiken een verscheidenheid van nieuwe technologieën, nieuwe materialen ter verbetering van het algehele niveau van gieten. Gieten gieten precisietechnologie kan voldoen aan de bovenstaande eisen van automotive gietstukken en haar toepassingen zullen ook betrekking hebben op de verschillende gieten processen van automotive gietstukken.

Om te voldoen aan de steeds veeleisender milieuvoorschriften, zijn auto's de richting van licht gewicht. Verlaagd gewicht met 10%, brandstofverbruik met 5,5% kan worden verminderd, brandstofverbruik kan worden verhoogd met 3% tot 5%, terwijl de vermindering van de uitstoot met ongeveer 10%. Toepassing van magnesium, aluminium en andere non-ferro legering gietstukken, de ontwikkeling van grote complexe structuur van geïntegreerde gietstukken en uitgebreide toepassing van precisie gieten molding technologie is om de belangrijkste manier om te verminderen van het gewicht van Automotive gietstukken. En daarom vereist uitgebreide gebruik van digitale technologie op basis van hoogwaardige gieten materiaal, kantoorautomatiseringsapparatuur te bevorderen, zoals een breed scala aan middelen om de ontwikkeling en productie van automotive gietstukken aan de behoeften van de moderne auto-industrie.