Oorzaken en preventieve maatregelen voor auto Casting mechanische kleverige zand

Mechanische kleverige zand, ook bekend als metalen vloeibare permeatie kleverige zand, is samengesteld uit vloeibare metalen of metal oxide via de capillaire infiltratie of gas infiltratie weg in de holte oppervlakte zand kloof, het oppervlak van de auto Casting metaal en zand mechanische mengsel van kleeflaag. Qinghe kleverige zand laag kan worden gezien wanneer het metaal glans. Mechanische kleverige zand oppervlak was spons-achtig, stevig vasthouden aan de oppervlakte van de Casting van de auto en meer heeft plaatsgevonden in de zand en zand kern oppervlak hitte en sterke zand krapte van de lage delen, zoals het gieten in de buurt van de mond, auto Casting dik sectie, Groove.

De mechanische kleverige zand niet alleen invloed op de kwaliteit van de verschijning van de auto Casting Automobile gietstukken, maar veroorzaakt ook sloop, zodat het mechanische kleverige zand van de auto gietstukken voldoende aandacht men moet aan het verbeteren van het rendement van het product. Ik gecombineerd met jarenlange praktische ervaring in productie en verwijzen naar de relevante informatie, praten over de oorzaak van Automobile Casting zand en haar preventie maatregelen.

1, automobile Casting en design

Zo'n ontwerp bevordert de productie van mechanische stokken als de cast en het patroon zal veroorzaken van het zand hebben een scherpe, overhangende of uitstekende vorm, of een vlakke zand of zand kern. Omdat dit soort structuur van de gietstukken auto zal zand, zand kern lokale warmte concentratie, zijn normale prestaties wordt vernietigd, zand, zand kern oppervlak in advance ineenstorting, gesmolten metaal of metal oxide gemakkelijk te penetreren en produceren mechanische kleverige zand. Geconcentreerd in dit verband delen van het gebruik van speciale zand, zoals zircon zand of olivijn zand, ter verbetering van haar langdurige hitte of hoge temperatuur straling capaciteit in de hitte.

2, ziet eruit als

(1) het uiterlijk van het slechte ontwerpproces, zodat het zand niet strak of compact verdichting, zal leiden tot de holte oppervlak ruw of los, er is een directe impact op de productie van mechanische kleverige zand. Uiterlijk van het procesontwerp vaak verschijnen de volgende fout:

Ten eerste, het deel van de mal van de verkeerde keuze, wat resulteert in het type is te hoog, of in het zand vorm in de vorming van diepe holte.

Ten tweede, het uiterlijk van de schimmel op de onderkant van de lay-out van het onjuist standpunt, zodat de depressie is moeilijk te Chung, dit kan worden veroorzaakt door het patroon van de muur te dicht, of het uiterlijk van te dicht. Als gevolg van de regeling is ook overvol, zal veroorzaken de Automobile Casting naar zwelling zand te produceren, zelfs als er geen duidelijke zwelling van het zand, zal er mechanische kleverige zand. Als gevolg van dezelfde oorzaak van het defect, zal mechanische kleverige zand en bolling verschijnen op de dezelfde auto gieten.

Derde, spruw, riser en runner positie ten onrechte geregeld, er zal meevallen om echte depressie Chung, die de lay-out van het systeem van de uitbreidingskaart.

Vierde, van de helling van de schimmel<1.5 °,="" even="" if="" the="" sand="" tightness="" of="" the="" appropriate,="" will="" make="" the="" sand="" surface="" tear,="" easy="" to="" make="" metal="" or="" metal="" oxide="">

(2) het uiterlijk van de arme structuur van het proces, wat resulteert in metalen vloeibare statische druk is te hoog. Als gevolg van de toename van de statische druk liggen, zal zand belasting verhogen, zodat de behoefte aan speciale zand of compacter modellering methode om te weerstaan aan de metalen vloeistof op het zand soort osmotische druk.

3, zandbak

Het ontwerp en de bouw van de zandbak is onredelijk, wat resulteert in ongelijke zand compactheid of Chung zand is te zacht.

De algemene oorzaken van deze problemen zijn als volgt:

(1) onjuiste positie van het vak belemmeren deel van het zinken van de echte Chung, resulterend in lokale zand te zacht, waardoor zwelling zand of mechanische kleverige zand.

(2) moet de zandbak is te klein om te veroorzaken Chung zand is niet echt.

(3) onjuiste positie van het vak, zodat de spruw en riser kunnen niet worden geplaatst op de juiste plaats, zodat de uitbreidingskaart of spruw en het soort zand tussen de verdichting is niet strak. En omdat de afdeling onvermijdelijk tot warmte concentratie, leiden zal zodat de mechanische kleverige zand ernstiger is. Daarom, als de positie van de sprue of uitbreidingskaart kan niet worden gewijzigd, het vak moet worden afgesneden of verwijderd uit de gehele.

(4) de box is te hoog. Mechanische kleverige zand wordt meestal geassocieerd met de ondoordringbaarheid van het oppervlak van de holte en de statische druk van de gesmolten metaal, de grootte van de metalen vloeibare druk, en de metalen dichtheid en de hoogte van het bovenste vak. Als u starten vanuit de auto Casting verschrompelen wilt, het vak moeten een bepaalde hoogte, maar het zand prestaties moet ook worden verbeterd.

4, gieten uitbreidingskaart systeem

(1) onjuiste positie van de uitbreidingskaart veroorzaakt de plaatselijke oververhitting van het zand, waardoor het oppervlak van de holte voortijdig worden vernietigd. De metalen vloeistof of de metaaloxide gevormd op hoge temperatuur is waarschijnlijker te doordringen van de oppervlakte van de holte.

Voorbeelden van dergelijke gevallen zijn de volgende:

Ten eerste de spruw of uitbreidingskaart van het oppervlak te dicht bij een hete sectie, het warme gedeelte van het zand type zoniet Chung vormen, de mechanische kleverige zand gebreken zullen zeer ernstig.

Ten tweede, in een bepaalde ruimte op het oppervlak van de stroom van metaal te veel, zal worden verwarmd tot de omvang van genoeg om de omvang te vernietigen. Als de eerste gestolde harde shell in de holte is later geïnfiltreerd door het gesmolten metaal, is de kleverige zand zelfs nog ernstiger.

Derde, in het gieten, waar het metaal kan veroorzaken vloeibare druk is te hoog alle factoren, kunnen leiden tot auto gietstukken produceren mechanische kleverige zand. Wanneer de metalen vloeistof niet alleen hoge druk is en de temperatuur hoog is, is de situatie bijzonder ernstig.

(2) het aandeel van de dwarsdoorsnede van de sprue, de loper en de runner is onjuist, zodat het gesmolten metaal wordt voortdurend geoxideerd tijdens gieten, verhoging van het aantal metaaloxiden en veroorzaakt de fluxen van de molding zand. Tijdens het gieten, het gating systeem moet altijd worden gevuld met gesmolten metaal, anders de metalen oplossing op elk deel van het systeem van Automobile Casting kan worden geoxideerd.

(3)-uitbreidingskaart nek grootte te groot is, zal leiden tot haar omliggende zand oververhitting, dat een meer algemeen probleem is. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door de uitbreidingskaart nek is te lang, zodat het metaal in de bodem van de mond is niet voortijdig gestold, heb je vergroten van de omvang van de nek. Als het ontwerp van de uitbreidingskaart nek niet te wijten aan onjuiste vullen is, is het het beste om te korten op de nek van de uitbreidingskaart als u wilt voorkomen dat de stolling, in plaats van het verhogen van de grootte. Kleinere uitbreidingskaart nek, kan de zand type warmte verminderen.

(4) poort cup of spruw onjuist ontwerp, zodat wanneer gieten in de lucht veroorzaakt door oxidatie van metalen vloeistof, die meestal door turbulentie veroorzaakt wordt, met de oppervlakte metaaloxide film zullen blijven accumuleren van de mechanische hechting zand.

5, zand

(1) de oorspronkelijke zand korrelgrootteverdeling is niet uniform, zal oorzaak zand compactheid is laag, de oorspronkelijke zand korrelgrootteverdeling van de maximale compactheid van het zand heeft een rechtstreekse invloed.

(2) zand stroom en slechte vervormbaarheid.

(3) shell zand op de hars is te dun film, zal de shell van de lokale kracht en lokale zand is niet gedekt door hars, vaak vanwege deze eenvoudige reden, zodat de vorming van mechanische zand steken.

(4) de permeabiliteit van de mal is te hoog, een weerspiegeling van de deeltjes zand te dik. Ademende werking en compactheid zijn twee factoren die elkaar beïnvloeden. Geringe mate van waterdichtheid is goede ventilatie, en vice versa.

(5) zand koolstof of oxidatie materiaal is onvoldoende, zal produceren teveel metaaloxide, zodat de oxide nat zand en gemakkelijk om door te dringen.

6, de kern

(1) niet gestreken verf zand kern zand te grof of slechte korrelgrootteverdeling, en de oorspronkelijke zand korrelgrootteverdeling is niet uniform zijn, het effect van de vorming van mechanische kleverige zand.

(2) zand kern is niet Chung, en zand type is niet hetzelfde als de aard van het zelfde, de mechanische kleverige zand heeft een grote invloed.

(3) zand kern ruwe of poreuze oppervlak, zal leiden tot mechanische kleverige zand. Het gesmolten metaal of metal oxide infiltreert dit ruwe of poreuze oppervlak en vervolgens infiltreert de kern.

(4) zand kern tijdens de opslag van vocht. Voor het zand kern is het water te veel moeite. Omdat het zand core teveel water is niet gemakkelijk te ontdekken. Sommige zand kernen eruit droog, maar het water is in feite nog steeds zeer hoog.

(5) de zand kern in het omgaan met slordig, of in de verf is nog steeds in de natte toestand wanneer behandeling en leiden tot schade of slijtage coating. Het gevolg is dat de coating op de kern niet voldoende is om te voorkomen dat metalen of metalen stikstofoxiden door te dringen tot de kern. Verf over de schade afdeling alsof het zand kern om te openen een gat, waardoor het metalen vloeibare koken en produceren van mechanische kleverige zand.

(6) zand kern coating onderdompeling te ondiep, zal rechtstreeks leiden tot mechanische kleverige zand.

(7) zand kern kracht van de hoge temperatuur coating is laag. Door het ontbreken van klei in de verf, of teveel oplosmiddel, zodat de inhoud van de binder daalde, wat resulteert in lagere sterkte van de coating veroorzaakt door mechanische hechting zand.

(8) kern zand gemengd armen, zodat afzonderlijke onderdelen van de zand kernsterkte is te laag, wat resulteert in speleologie wanneer gieten, resulterende in mechanische kleverige zand.

(9) zand kern schoonmaak- en slechte reparatie, het zal rechtstreeks leiden tot mechanische kleverige zand. De zand kern te versterken van de inspectie, dergelijke gebreken moeten kunnen vermijden.

(10) zand kern in de dip, verf heeft niet weer droog. En zand kern in het zand in de natte tij als hetzelfde, de coating is niet gemakkelijk om schil af en schil af.

(11) kern box is niet schoon, het zand van de kern gekoppeld aan het vak van de kern, wat resulteert in zand kern oppervlakteruwheid zal maken. Hoge kwaliteit zand kern heeft een dichte oppervlaktelaag, het core-vak is niet schoon en niet kan krijgen een dichte oppervlaktelaag van hoge kwaliteit zand kern.

7, vorm

(1) Chung zand zacht en compact mate van ongelijke. In de meeste gevallen is het even belangrijk dat er uniform en compactheid. Soms echter is de compactheid van het zand meer uniforme dan de totale zachtheid van het zand.

(2) zand herstellen slecht. Zand reparatie oppervlak ruw los, zal leiden tot mechanische kleverige zand; Repareer of reparatieonderdelen van het water te hoog is, zal leiden tot het metalen vloeibare koken en oorzaak mechanische kleverige zand.

(3) Vul de slechte delen van de ruwe, losse, zal er mechanische kleverige zand.

(4) zand coating oneffen of onvoldoende.

(5) droog-type verf droog of ongelijkmatige drogen.

(6) een overmatige hoeveelheid schimmel release vloeistof zal verzwakken de zand oppervlakte sterkte, bijgedragen aan het gesmolten metaal koken en produceren van mechanische auto Casting zand.

(7) zand coating is te laag, de coating zullen zand inademing, resulterend in de verf af, vallen of peeling veroorzaakt door mechanische kleverige zand.

(8) het oppervlak van het oppervlak bedekt met onvoldoende hoeveelheid zand, dat een gemeenschappelijke operationele nalatigheid is.

(9) warme en koude materialen (zand kern, zand, core, koud ijzer, enz.) samenkomen. Warme en koude materiële ontmoeten, condensatie van water zal maken. Vocht kan koken-type mechanische kleverige zand, terwijl een aanzienlijke toename van het percentage van de productie van stikstofoxiden, gevolgd door metaaloxide infiltratie. Dit is de algemene oorzaak van mechanische kleverige zand, maar ook de belangrijkste reden voor hogedruk modellering van mechanische kleverige zand.

8, metalen samenstelling

(1) gemakkelijk te vormen een goede stroom van metaaloxiden, goede mobiliteit van metaal dan de oppervlaktespanning of dikker metaal is meer kans op het veroorzaken van mechanische kleverige zand.

(2) legeringen bevattende lage smeltpunt componenten, zoals loodbronzen in het lood gemakkelijk leiden tot mechanische kleverige zand. Omdat het lood nog steeds in de stroom staat is wanneer de temperatuur veel lager dan de bovenliggende metalen temperatuur.

(3) de behoefte aan hoge temperatuur Automobile Casting legering. Als de legering is stroom goed, gemakkelijk te produceren van mechanische kleverige zand. Bovendien, aangezien de gieten temperatuur hoog is, het tempo van de vorming van de oxide wordt versneld, en daarom is er een tendens om formulier oxidatieve mechanische kleverige zand.

9, gieten

(1) gieten temperatuur is te hoog, niet alleen de vloeibaarheid van gesmolten metaal, maar ook snelle oxidatie van metalen vloeistof, dus het versnellen van het vóórkomen van oxidatieve mechanische kleverige zand zal verbeteren.

(2) de pollepel is te hoog en het bovenste vak is te hoog, te hoog metalen indenter, ter bevordering van de metalen of metal oxide in de zand-type poriën zullen vormen.