Ontwikkeling Trend van auto gieten en gieten technologie

Ontwikkeling Trend van auto gieten en gieten technologie

Casting is een van de oudste metaal vormen van methoden, en ongeveer 15% tot 20% van de auto-onderdelen zijn gietstukken geproduceerd door gieten andere methoden. Deze gietstukken zijn vooral belangrijke onderdelen van het elektriciteitssysteem en belangrijke structurele onderdelen. Op dit moment Europa en de Verenigde Staten auto-industrie ontwikkelde landen, auto gieten geavanceerde productietechnologie, goede productkwaliteit, Automobile Casting hoge productie-efficiëntie, milieuvervuiling. Gieten grond- en hulpstoffen materialen have been gevormde serie en standaardisatie, het gehele productieproces heeft bereikt mechanisatie, automatisering en intelligentie. Deze landen over het algemeen gebruik van digitale technologie ter verbetering van het niveau van het gieten van procesontwerp, gieten schroot tarief van ongeveer 2% tot 5%, en een multinationale systeem en netwerk technologie serviceondersteuning is gevestigd. In tegenstelling, hoewel auto gietstukken grotere uitvoer van China, maar de meeste van hen lage toegevoegde waarde en technische inhoud zijn, is de structuur relatief eenvoudig zwart gietstukken, en de kloof tussen het niveau van buitenlandse zaken. In dit artikel hoofdzakelijk uit de auto energiebesparing en milieubescherming en andere aspecten van de ontwikkeling moet, bespreekt de Automobile gieten en auto technologie ontwikkeling richting.

Druk gieten genoemd gietijzer, Automobile Casting onder een bepaalde druk om te maken van de smelt gevulde holte, gieten weefsel dichte hoge mechanische eigenschappen, grootte precisie, kleine verwerking marge. Volgens het niveau van druk kan worden verdeeld in gieten van de lagedruk en hogedruk twee categorieën, diens hoge kosten van mal gieten, met name voor hoog-volume productie van Automobile gietstukken, hoog rendement, de totale kosten is zeer laag. Op dit moment bijna alle van de auto transmissie shell koppeling shell, shell pomp, carburator schelp, stuurinrichting, enz zijn aluminium sterven gieten.

De belangrijkste parameters van het spuitgieten proces zijn de compressie-force, de specifieke druk, de snelheid, het tijdstip van de vulling, het bedrijf tijd, de smelt-temperatuur en de temperatuur van de mal vullen smelt. Als de smelt in hoge temperaturen, hoge snelheid, hoge druk zal vullen van de spouw, onvermijdelijk deelnemen aan gas, dus ontwikkelde een aantal nieuwe processen, zoals vacuüm spuitgieten methode, zuurstof gevulde spuitgieten methode, Automobile Casting langzame vulling sterven gieten methode "precisie" sterven gieten methode (ook bekend als Acumrad methode die nauwkeurig, snelle, dichte), trage medium-druk vullen (NDC) gieten methode, zij zijn geen nieuwe technologie voor niet-poreuze spuitgieten. Daarom is het volgens de kenmerken van spuitgieten wetenschappelijke controle van procesparameters, rationeel ontwerp en de fabricage van schimmel (inclusief gieten systeem, overloop uitlaatsysteem, schimmel koeling systeem, schimmel verwarming en systeem van de controle van het saldo), gebruiken de juiste coating- en spuiten van technologie. Sterven temperatuur en warmte evenwicht is de belangrijkste voorwaarden voor de realisatie van kwalitatief hoogwaardige gieten, gieten van de auto voor de algemene spuitgieten te verwijderen van de casting schimmel holte oppervlaktetemperatuur van het smeltpunt van de legering van 40% over.