Discussie over de kwaliteitscontrole van gietstukken van machines

Discussie over de kwaliteitscontrole van gietstukken van machines

De kwaliteit van de mechanische gieten, met inbegrip van de inherente kwaliteit van mechanische gieten, het uiterlijk van de kwaliteit, het gebruik van kwaliteit. Zijn specifieke eisen, in het algemeen in de onderdelen en de daarmee verband houdende technische documenten zijn duidelijk omschreven. Met het oog op de kwaliteit van de mechanische gieten, gieten van alle aspecten van de productie, vooral na het schoonmaken hebben kwaliteitsinspectie uit te voeren. Een defecte mechanische gieten, na reparatie voldoen aan de eisen, heeft geen invloed op de gebruiker moet worden versteld.

1, inspectie van het gieten van gebreken

1) inspectie van verschijning gebreken bij de inspectie met gebreken zoals scheuren, oppervlak poriën en krimp, kleverige zand en andere gebreken blootgesteld aan de vormgeving van machines gietstukken met het blote oog of door middel van Vergrootglas en tip hamer, enz., gebruik van m easuring gereedschap, mallen en werken Platform, etc. om te controleren of de grootte van mechanische gieten tekeningen voldoen aan de vereisten, met een verscheidenheid aan met een gewicht van tools om te testen of het gewicht van de mechanische casting binnen de toegestane afwijking.

2) oppervlakte defect inspectie

① fluorescerende detectiemethode: de mechanische casting ondergedompeld in de fluorescerende vloeistof, als gevolg van de capillaire fenomeen, de fluorescerende vloeistof doordringen in de mechanische gieten oppervlak gebreken, en verwijder vervolgens de mechanische gieten en veeg, geplaatst ultraviolet (kwik quartz lamp) bestraling. Het gebruik van fluorescerend vloeistof door ultraviolet licht bestraling principe kunt bepalen de oppervlakte scheuren en andere gebreken in de site.

② Kleurplaat methode: het gebruik van de permeabiliteit van de vloeistof, het oppervlak van de in beslag genomen mechanische casting bekleed met een laag van goede doorlatendheid van de kleuring vloeistof (zoals kerosine, aceton, verf en andere mengsel), tot de vloeistof doordringen in het oppervlak gebreken, veeg het oppervlak van de vloeistof kleuren gespoten met een laagje zink wit en wit scherm poeder, dan resterende gebreken in de poriën van de kleuren agent werd meegezogen naar de oppervlakte te tonen het poeder, tonen de vorm van een defect.

3) interne defect inspectie

① ray inspectie: mechanische defecten kunnen worden gevonden binnen de gietstukken, zoals poriën, krimpen, scheuren, insluitsels, enzovoort. Figuur 2-10 toont de radiografische. Voor belangrijke machines gietstukken, zoals de defensie-industrie met klasse I machines gietstukken, over het algemeen hebben 100% ray inspectie doorlopen. Veelgebruikte stralen zijn: x-stralen en g-stralen. De penetratie van de voormalige dan de laatste, maar de gevoeligheid is hoger dan de laatste, deze straling kunnen doordringen het metaal, zodat de gevoelige film. Toen de straal het object doordringt, het samenwerkt met de atomen in het object, en de energie van de straal is voortdurend geabsorbeerd en verspreid om geleidelijk verval. Hoe hoger de dichtheid van het object, des te sneller het verval van de energie, de dichtheid van de gaten en inclusies in de gietstukken machines is veel lager dan de dichtheid van het metaal. Wanneer de stralen en deze gebreken optreden, de demping is kleiner en de energie op de film is groter dan die van de defect-kan Toon de vorm van het gebrek op de film.

② Ultrasone inspectie: mechanische gieten kan ook worden gevonden binnen de gebreken, zoals poriën, scheuren, insluitsels, zoals los. Voor stalen gietstukken, door deze methode te gebruiken voor het detecteren van een maximale wanddikte (1000mm) van een methode. Ultrasoon testen met de trilfrequentie vaak meer dan 1 MHz. ultrasone golven van het ene medium naar de andere op het grensvlak doorgegeven, vooral wanneer de echografie wordt doorgegeven van het metaal aan de lucht, bijna 99% van de reflectie van de interface Terug. Ultrasoon onderzoek is de toepassing van deze functie te vinden van de interne gebreken van de mechanische gieten. Wanneer de sonde is langzaam op de mechanische gieten, als er geen defect in de mechanische gieten, alleen de T-golf weerspiegeld op het oppervlak van de sonde en het B-wave gevormd op de onderkant zijn terug te vinden op de oscilloscoop scherm. Als er eventuele tekortkomingen in het deel van de mechanische casting, er is ook een F-Golf tot uiting door het gebrek, hoe groter het gebrek, hoe groter de hoogte van de F-Golf, die de locatie en de ernst van het gebrek in de mechanische gieten bepalen kan.

③ drukproef: de hoge druk, vacuüm met de machines gietstukken, zoals pompen, kleppen, enz., moeten druk test om te controleren of er gat in de gebreken van de mechanische gieten is. Wanneer de test zal een bepaalde druk van lucht (of water, olie, enz.) hebben in de holte van de verzegelde mechanische gieten, zoals mechanische gieten door de scheuren, gaten, enz., zal er lekkage, en dus de defect-locatie gevonden. Beproevingsdruk is meestal meer dan 30 tot 50% van de mechanische gieten dienstdruk, die ook een beoordeling van de sterkte mechanische gieten. Wanneer de mechanische casting niet gemakkelijk om te vormen een gesloten Holte, die kan niet worden uitgevoerd drukproef is, kan de methode worden gebruikt om te testen de mechanische penetratie van kerosine compact.