Factoren die machines gietstukken kwaliteit

Factoren die machines gietstukken kwaliteit

Werktuigmachines slijtage en dimensionale stabiliteit, rechtstreeks van invloed zijn op de nauwkeurigheid van de machine te handhaven leven.

Er zijn vele factoren die invloed hebben op de kwaliteit van de gietstukken machines. De eerste is het ontwerpproces van de casting. Om te bepalen van de casting geometrie en grootte volgens de arbeidsomstandigheden en de eigenschappen van de metalen materiaal, is het noodzakelijk te overwegen de rationaliteit van het ontwerp vanuit het oogpunt van legering gieten en gieten proces kenmerken, die is het voor de hand liggende formaat effect en stollen en krimp, Stress en andere kwesties, te voorkomen of te beperken van de samenstelling van koperen delen segregatie, vervorming, scheuren en andere gebreken.

De tweede moet een redelijke gietproces. Volgens de casting structuur, gewicht en grootte, gieten legering kenmerken en productieomstandigheden Selecteer machines gietstukken het juiste sub oppervlak en vorm, core methode, redelijke set gieten pezen, koud ijzer, riser en gieten systeem. Om ervoor te zorgen toegang tot hoogwaardige gietstukken.

De derde is de kwaliteit van de grondstoffen voor het gieten. Metalen insluitsels, refractories, brandstoffen, stromen, parameters en gieterij zand, zand bindmiddel, verf en andere materialen, ondermaatse kwaliteit, zorgt de gietstukken produceren poriën, gaatjes, slakken, kleverige zand en andere gebreken, beïnvloeden het uiterlijk van gieten kwaliteit en de interne kwaliteit, ernstige gietstukken zal worden gesloopt.

De vierde is de proces machines gietstukken een redelijke proces van operatie procedures ter verbetering van het technische niveau van werknemers, te ontwikkelen zodat de correcte uitvoering van de regels.