Vorming van de prestaties van de gietstukken

Vorming van de prestaties van klepgietstukken: De gietemperatuur is 1540, de gietvormbaarheid is goed en de krimpgraad van gietstukken bedraagt over het algemeen 2,5%. Het is nodig om het ontwerp van druk, de opstelling van de gieter en de selectie van gietmaterialen te overwegen. Wanneer de casting dimensie verdeeld is, kan deze na de warmtebehandeling worden gecorrigeerd en dient de warmtebehandeling na rectificatie te worden uitgevoerd.

Vergeleken met andere grijze ijzeren gietstukken heeft het fabricageproces van klepgietstukken de volgende kenmerken:

Shan Valve Castings productieproces en inspectie proces is complexer.

De blik van de klepgietingen is een complexe dunwandige schaal. De gietstukken hebben een glad oppervlak, helderheid, vooral een strak defect. Om te voldoen aan de bovenstaande eisen, moet het casting een reeks technologische maatregelen nemen, zoals de selectie van hoog vuurvaste gietmaterialen en de controle van zandwater, het vormen moet gelaagd zijn om ervoor te zorgen dat de zandhardheid, het gebruik van een redelijke cap- En-mond systeem en strenge controle van de giet snelheid en temperatuur. Vanwege de hoge technische vereisten,

Het gietproces van klepgietingen is veel ingewikkelder dan die van algemene gietstukken.

Daarnaast zijn de klepgieters naast inspectiegrootte, nauwkeurigheid en uiterlijk van de locatie, en sommige ook voor metallografische structuur, mechanische eigenschappen, corrosieweerstand en niet-destructieve testen en ander testen, zodat het inspectieproces van het ventielgietproces ook complexer is.

Shan ventielgietingen zijn moeilijk te installeren op gereedschapsmiddelen

De structuur en vorm van klepgietingen zijn complex, en sommige onderdelen behoren tot dunne muur, slanke delen en slechte stijfheid. Bij bewerking op gereedschapswerktuigen zijn het moeilijk te lokaliseren en vast te klampen, zodat complexe speciale armaturen vaak nodig zijn.

Sommige klepdelen, de positionering van de basisoppervlakte-nauwkeurigheid is lager, de oppervlakteruwheid is hoger, en soms zelfs het gebruik van niet-bewerkte oppervlakpositionering. En de verwerking van de afdekking en andere onderdelen van de precisie- en oppervlakte-ruwheidseisen zijn zeer hoog, het is moeilijk om de kwaliteit van de verwerking te waarborgen. Om te voldoen aan de behoeften van het proces is het vaak nodig om de precisie van het positionerende basisoppervlak te verbeteren en de oppervlakteruwheid te verminderen of op het oppervlak van de bewerking van de locatie van het basisoppervlak, wat de complexiteit van Het productieproces van de klep.

Shan bewerken is moeilijk.

Als gevolg van verschillende soorten gietstukken van klepmateriaal, naast een verscheidenheid aan gietijzer, koolstofstaal, is het merendeel van zijn hoge sterkte, corrosiebestendig en hard materiaal snijprestaties erg slecht, het is moeilijk om de vereiste vereisten te bereiken Machinale precisie en oppervlakte ruwheid. De geometrische precisie en de oppervlakteruwheid van het afdichtoppervlak van de klepgietstukken zijn zeer hoog, waardoor de machinale moeilijkheid van de klepgietingen toeneemt. Tegelijkertijd is de snijprestatie van het klepgietmateriaal slecht en het brengt veel nieuwe problemen op bij de verwerkingsmethode van de klepgietstukken, het gereedschapsmateriaal, de snijdosis, de procesuitrusting enzovoort.