Hoe om te controleren de gebreken van de gietstukken machines

Hoe om te controleren de machines gietstukken gebreken

Om de kwaliteit van Castingss machines, moet machines Castingss berusten op verschillende toepassingen en eisen, met behulp van verschillende inspectiemethoden, de tijdige detectie van defecten die niet zijn toegestaan. Defect inspectie aangenomen over het algemeen de volgende methoden.

(A) het uiterlijk van de inspectie van de oppervlakteruwheid van de inspectie moet worden in de juiste lichtomstandigheden aan visuele - hand touch blok, met de betekenis van het oppervlak van de identificatie, met het meetgereedschap te verkrijgen van de machine Gietstukken grootte gegevens, statistische methoden ter bepaling van de nauwkeurigheid van de machines gietstukken Defect tarief.

(B) de chemische analyse van alle machines Castingss, chemische samenstelling is erg belangrijk, dus in de meeste gevallen de chemische samenstelling de aanvaarding-index is. Chemische samenstelling bepaalt ook indirect de mechanische eigenschappen van de gietstukken van machines en het vóórkomen van defecten of niet.

(3) mechanische prestatietest hardheid test is de eerste om te testen of het defect is opgetreden in de machines gietstukken betekent het begin van deze eeuw, de Verenigde Staten was in het zand gedeelte van het proefstuk van machines gietstukken machines gietstukken cilinderkop, zoals hardheid hoger is dan een bepaalde waarde die onvermijdelijk scheuren worden gesloopt. Deze methode is eenvoudig en ongewone.

(4) metallografisch onderzoek (metallografisch Microscoop test) met een optische Microscoop en vervolgens vergroot 50 ~ 2000 keer te observeren het gepolijste metalen oppervlak, het monster in de afwezigheid van erosie onder de voorwaarden van insluitsels (met behulp van licht, donker en gepolariseerde, inmenging en micro hardheid en andere functies met betrekking tot GB10561-89 rating), na inspectie van de grootte van de erosie van de organisatie en graan. Deze methode is op grote schaal gebruikt om te controleren van microscopisch kleine gebreken, maar ook gebruikt bij het bestuderen van de microscopische kenmerken van macroscopische gebreken.

(5) niet-destructieve testen (niet-destructieve testen) onder hen, de osmotische testmethode (ISO3452), magnetische deeltjes testmethode, eddy huidige testmethode, kan alleen worden gebruikt voor machines gietstukken oppervlakte of het oppervlak van de defect-inspectie, inspectie van diepe defecten in de machines gietstukken, lijn transmissiemethode (ISO5579), tomografie en ultrasone fout detectiemethode. Niet-destructief onderzoek heeft zich snel ontwikkeld in de afgelopen jaren, dankzij de gegevensverwerking en hardware heeft de neiging om te worden draagbaar, sterk verbeteren de betrouwbaarheid en de flexibiliteit van de inspectie.