Hoe controleer je de gietemperatuur van de gietstukken?

Hoe controleert u de gietemperatuur van de gietstukken?

Elk jaar bij de productie van klepgietstukken, veroorzaakt doorgaans door het gieten van temperatuurschrootgoten ongeveer 20%, is de afvoertemperatuur nauw verwant met de gietkwaliteit, om de opbrengst van de klepgietingen te verbeteren, moet u de giet temperatuur controleren.

1, de hoogste gietemperatuurwaarde. Hoge gietemperatuur zal zandstijging veroorzaken, vooral bij complexe zandkerngietingen, bij het gieten van temperatuur 1420 wanneer het schroot wordt verhoogd, waarbij de temperatuur van 1460 Shan-afval tot 50% wordt giet. Daarom moet de hoogste casting temperatuur gecontroleerd worden onder 1420 Shan.

2. Laagste giet temperatuur. Wanneer de giettemperatuur lager is dan 1380 Shan, worden de kleine poriƫn van elk monomeer gevonden onder het oppervlak van het bewerkte gietijzer en de diameter van het gat is over het algemeen 1. In individuele gevallen zijn er slechts 1-2 kleine gaten, en Deze gaten zullen ook verschijnen met een kleine hoeveelheid vloeibare slakken. Uit de resultaten blijkt dat dit defect verband houdt met de gietemperatuur en wanneer de giet temperatuur hoger is dan 1380 Shan, wordt het defect niet in de klepgietstukken geproduceerd.

Samengevat kan men zien dat de casting temperatuur in 1380 geregeld moet worden. Daarnaast is de meest voorkomende oorzaak van lage gietemperatuur dat voor het gieten het gesmolten ijzer wordt vervoerd en langere tijd in de open spleet gebleven. Het warmteverlies kan aanzienlijk worden verminderd door het deksel te gieten met een adiabatisch materiaal.