Verbetering van slijtvastheid en betrouwbaarheid van gietstukken van machines

Verbetering van slijtvastheid en betrouwbaarheid van gietstukken van machines

Om goed machine tool gieten materiaal te hoge sterkte, hoge stijfheid ontwikkeling, en verdere verbetering van de slijtvastheid van de machine tool en het gebruik van de betrouwbaarheid, de ontwikkeling en toepassing van een aantal nieuwe materialen in de afgelopen jaren:

(1), HT300 hoge sterkte gietijzer zwanger. Machines gietstukken de toevoeging van ijzer vloeistof uit 1450 ℃ tot 1470 ~ 1520 ℃, het aandeel van schroot in de samenstelling van de lading (toevoegen van 40% ~ 50%), het gebruik van C-si, Ca-Ba en CaMnSi-Bi inoculantia, enz. Technische maatregelen, in de CE ≥ 3.5% onder de voorwaarden van toegang tot rangen van de HT350.

(2), hoge Si / C grijs gietijzer. Onder de voorwaarde van koolstof gelijkwaardig CF = 3,4% ~ 3,8%, de toevoeging van schroot wordt verhoogd, de Si / C-verhouding wordt verhoogd van 0.4 ~ 0,5 tot 0,7 ~ 0.8, de temperatuur van gesmolten ijzer is verhoogd tot bovenstaande 1450 ℃, de treksterkte kan worden verhoogd door 20 ~ 30mpa. E0 waarde ook verhoogd, de casting heeft een kleine neiging om vervorming. Echter voor dikker gietstukken zoals gereedschapswerktuigen, verhogen de Si / C waarde verhoogt het gehalte ferriet bij het dikke gedeelte, maar vermindert de kracht. Op dit moment moet worden toegevoegd Cr, Ca, Sb en Sn en andere legeringselementen, verbeteren de machine op de doorsnede van perliet inhoud, machines gietstukken verminderen de hardheid van de dwarsdoorsnede, verhogen van de nauwkeurigheid van gereedschapswerktuigen en stabiliteit.

Binnenlandse testen met behulp van trillingen veroudering, vermindert en afnemen van de resterende stress binnen de machines gietstukken. Het effect daarvan op de resterende stress. Als gevolg van de stijging van de elasticiteitsmodulus van het materiaal na trillingen, de anti - laadvermogen van de casting toeneemt, de anti - statische capaciteit wordt verhoogd met 30%, en de anti - belastbaarheid wordt verhoogd met 100% ~ 300%.