Mechanisme van mengen zand actie van machines gietstukken Four Points

Mechanisme van mengen zand actie van machines gietstukken vier punten:

De belangrijkste functie van het zand-mengen van gietstukken van machines is te mengen van het poeder van elke groep gelijkmatig, is het vocht en de vochtige klei en het plakken van klei is bekleed op het zand oppervlak, wat de prestaties van het zand type aan te passen aan de vorm. Er zijn verschillende soorten klei zand mixer gebruikt in de gieterij ondernemingen in China: Roller type, type rotor, balanswiel type en continu type. De grootschalige productie van automotive gietstukken gieterij, eisen van snelle zand mengen, goede kwaliteit zand. De rotor-type mixer voldoet ook aan beide eisen. en veel handmatige productie partijen zijn niet zeer grote ijzersmelterijen, nog steeds een groot aantal roller-type zand mixer.

Kwaliteit kolen poeder toe te voegen aan het natte zand van machines gietstukken het gieten van de productie van kleverige zand kunnen voorkomen, maar ook de oppervlakteruwheid van gietstukken kunnen verminderen aanzienlijk.

Het mechanisme van de actie is voornamelijk als volgt.

(1) de theorie van de lucht-film isolatie de verpulverde steenkool in het zand gieten produceert een heleboel vermindering van gas, die wordt gevormd door de zand/metaal-interface om te vormen van een laag van gas film, die verhindert dat de gesmolten ijzer in de poriën van de zand graan van het type zand te boren.

(2) de colloïdale lichaam afdichten theorie T-groef type tabel zand van de kolen-poeder wordt vast, vloeistof en gas Driefase gel, de uitbreiding van het gliale lichaam kunnen blok zand graan poriën, machines Casting gesmolten ijzer boren in de poriën van het zand graan.

(3) gas oxidatie theorie de vluchtige fractie van verpulverde steenkool is pyrolyse bij hoge temperatuur en de gasfase, wat resulteert in een grote hoeveelheid vermindering van gassen, die kunnen voorkomen dat de oxidatie van ijzer vloeistof en voorkomen van chemische reactie tussen ijzeroxide en quartz zand.

(4) lichte carbon anti-bevochtiging theorie gieten wanneer het poeder van de kolen in de test platform zand de heldere koolstof van fijne korrels precipitaten, deposito's op het oppervlak van de zand graan, machine gieten, zodat de zandkorrels zijn niet door de ijzer-vloeistof en de gesmolten bevochtigd ijzer wordt voorkomen door te dringen in de poriën van het zand graan door de oppervlaktespanning. Van het mechanisme van gietijzer platform, is het bekend dat de vluchtige, heldere koolstof en cokes slakken zijn de belangrijkste factoren van het effect van kolen poeder op zand controle.