Werkingsmodus van- en voor- en nadelen van auto gietproces

Werkingsmodus van- en voor- en nadelen van auto gietproces

Wanneer de warmtebehandeling van het gieten van de auto, het is zeer lage smeltpunt, het is gemakkelijk om te gaan met oververhitting, het temperatuurverschil na verwarming is relatief klein, Automobile Casting voor de juistheid van de thermometer vereisten zijn zeer hoog, als de Verwarming na de isolatie afwijking is relatief groot, dan kan niet worden voltooid het doel te versterken, we kunnen zien, voor de bestrijding van ruwijzer sterven gieten temperatuur is de sleutel tot het hele proces, na verschillende tests bevestigd dat de handmatige bediening van de temperatuur en tijd Is het bestaan van contact, als de temperatuur van de veroudering is relatief hoog, dan de isolatie keer kort zal zijn, en als de temperatuur van de veroudering relatief laag is, de tijd van isolatie zullen een bepaalde extensie, met de eerste manier om te gaan met grote hoeveelheden bij de productie is een zeer discrete type, de controle van de kwaliteit van het eindproduct, en het gebruik van de tweede manier kan maken het product slagingspercentage is verbeterd, maar ook om te zorgen dat de kwaliteit van het product-proces.

De voordelen van spuitgieten zijn de casting met uitstekende dimensionale nauwkeurigheid. Meestal is dit afhankelijk van het gieten materiaal, de normale waarde is de eerste 2,5 cm grootte wanneer de fout is 0.1 mm, en de fout wordt verhoogd met 0,002 mm voor elk extra 1 cm. vergeleken met andere gieten processen, zijn cast oppervlak is glad, afgeronde straal van ongeveer 1-2 .5 microns. Mallen met een wanddikte van ongeveer 0,75 mm kunnen worden gemaakt met betrekking tot sandbox- of permanente spuitgieten. Hij kan rechtstreeks de interne structuur, zoals de zijde sets, verwarmingselementen, hoge sterkte steunvlak uitbrengen. Andere voordelen omvatten de capaciteit te beperken of te voorkomen van secundaire verspanen, productiesnelheid, gieten treksterkte van maximaal 415 MPa, hoge-mobiliteit metaal kan uitbrengen.

Het grootste nadeel van spuitgieten is de hoge kosten. Gieten apparatuur en schimmels, schimmel-gerelateerde onderdelen zijn zeer duur ten opzichte van andere methoden gieten. Dus de vervaardiging van automotive spuitgieten wanneer de productie van een groot aantal producten bovendien voordeliger is. Andere tekortkomingen omvatten: dit proces is alleen van toepassing voor de hogere mobiliteit van metaal, en gieten kwaliteit moet tussen 30 gram en 10 kg. In de gebruikelijke spuitgieten, zal de definitieve cast van een partij van gietstukken altijd poriën hebben. En daarom kan niet verrichten geen warmtebehandeling of lassen, omdat het gas binnen de kloof zal worden onder invloed van warmte expansie, wat resulteert in interne micro-gebreken en oppervlakte strippen.

Het sterven gieten methode heeft ook de volgende nadelen:

(1) gegoten legeringen zijn beperkt

Nog steeds moeten bestuderen van het materiaal, schimmel materialen en bedrijfsmethoden.

(2) apparatuur is duur

Apparatuur voor de productie van gietijzer zoals spuitgieten machine, smelten oven, oven- en spuitgieten schimmel- en andere kosten te houden zijn vrij duur.

(3) slechte naden van gietstukken

Als de overgave door de snelle vulling in de mal spuitgieten, zal produceren het fenomeen van turbulentie, lokale vorming van poriën of krimpen van gaten, waardoor de weerstand van de isolatie. Er is momenteel een methode voor het impregneren die kan worden gebruikt ter verbetering van de luchtdichtheid.