Redenen en oplossingen van oxidatie plaats In auto gietstukken

Redenen en oplossingen van oxidatie plaats in auto gietstukken

Auto gietstukken en hun legeringen zijn veel moeilijker te zilveren dan koper, het proces is ook complexer. De belangrijkste reden is dat de prestaties van de gietstukken en hun legeringen niet hetzelfde als andere metalen is, aluminium een metaal twee-seks is en zuren en logen zijn de reactie, voorbehandeling dat iets onjuist, het zal leiden tot de oppervlakte over corrosie. En cast en zijn legeringen, of in de lucht of in de oplossing gemakkelijk zijn te produceren oxide film, deze laag van oxide film als niet verwijderd, zijn van invloed op de hechting van de coating. Gieten Common gebreken functies: oxidatie slakken wordt meestal gedistribueerd op het bovenoppervlak van de casting, in de hoek van de mal wordt niet geventileerd. Breuk meestal grijs of geel, door x-ray of in de machinale verwerking gevonden, kan ook worden in alkalische wassen, beitsen of anodiseren gevonden. De experimentele resultaten tonen aan dat de toevoeging van de juiste additieven in NaOH oplossing goed polijst effect kan produceren.

Het verkennend experiment vond ook dat de oppervlakte reflectiviteit van het aluminium oppervlak oplopen 90% na DC constante druk elektrolyse met NaOH oplossing onder bepaalde voorwaarden tot kan, maar er nog enkele unstable factoren als gevolg van het experiment zijn, die moet verder te bestuderen. De haalbaarheid van het gebruik van DC gepulseerde elektrolytisch polijsten methode om Pools aluminium onder basisvoorwaarden wordt onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat de puls elektrolyse polijsten methode kan het bereiken van de herverdeling effect van het DC constante spanning elektrolytisch polijsten, maar de herverdeling vaart zacht zit.

Pakket gieten deel van de aluminium laag werd afgesneden, de buitenverpakking van aluminium is hoge kwaliteit aluminium, de binnenste laag van het pakket is diverse aluminium, twee verschillende materialen, zodat de oxidatie van "vitiligo" spots leuk.

Oplossing: Dit verschijnsel is vaak niet te veel begrip van klanten, fabrikanten meer moeten doen om het werk leggen, schakelt u het hele verhaal, om niet te veroorzaken misverstand. Aan de andere kant, de aluminium industrie analyse voorspelt dat het gebruik van auto gietstukken met 50% in vijf jaar, van 250 pond stijgen zal / voertuig in 2000 tot en met 380 / voertuigen door 2005. Een groot aantal van de productie en verwerking van gietstukken, de noodzaak voor polykristallijne diamant (PCD) tool. De belangrijkste oorzaak van chip PCD schade tijdens de verwerking. Om de snijkant van de PCD-hulpprogramma intact te houden, is het het beste te verdelen de snijden lading gelijkmatig aan elke frezen cutter.

Auto Casting gloeien: de aluminiumlegering gietstukken verhit tot een hogere temperatuur, over het algemeen ongeveer 300 ℃ of zo, na een bepaalde periode van tijd, met de oven afkoelen tot kamertemperatuur proces dat bekend staat als het gloeien. Tijdens het gloeien, splitst u de solide oplossing, en de tweede fase van het deeltje is samengevoegd, die u kunt elimineren de interne stress van de casting, stabiliseren van de grootte van gieten, de vervorming verminderen en verhogen de plasticiteit van het gietstuk.