Ventiel gieten vorming van prestaties

Ventiel gieten vorming van prestaties: gieten temperatuur met behulp van 1540 ~ 1570 ℃, gieten vorming van prestaties is beter, gieten krimp is over het algemeen 2% tot 2,5% van de wanddikte. Het ontwerp van druk, gieten uitbreidingskaart en de keuze van het modelleren van de materialen overwegen. Wanneer de casting formaat afwijking, kan worden gecorrigeerd na de warmtebehandeling, na correctie van delen door warmtebehandeling eisen voor extra warmte behandeling.

Vergeleken met andere grijze ijzeren gietproces, heeft het gieten van de klep productieproces de volgende kenmerken:

① ventiel gieten proces en inspectie productieproces is complexer.

Ventiel gieten leeg is een complexe structuur genaamd dunwandige shell stukken. De gietstukken vereisen een glad oppervlak, cast van een woord duidelijk, met name om een dichte defect. Om te voldoen aan de bovenstaande eisen, moeten gieten een reeks van technische maatregelen, zoals het gebruik van hoge refractibility modellering materialen en controle van zand water, modellering moet worden gelaagde zodat zand hardheid, het gebruik van redelijke GLB systeem en st rict controle gieten snelheid en temperatuur. Als gevolg van de hoge technische eisen is de casting proces van het gieten van de klep veel ingewikkelder dan het algemeen casting.

Bovendien, hebben de klep casting naast check de grootte, locatie nauwkeurigheid en uiterlijk en een aantal voor de microstructuur, mechanische eigenschappen, corrosiebestendigheid en niet-destructief onderzoek en andere tests, dus het ventiel gieten inspectie proces is complexer.

② gieten van het ventiel op de machine te installeren moeilijker

Ventiel gieten structuur, de vorm is complexer, sommige delen zijn dunne, slanke stukjes, arme stijfheid. Wanneer de bewerking op de machine, positioneren en klemmen moeilijker zijn, moeten dus vaak een complexe speciale armatuur.

Sommige ventiel delen, de positionering van de ondergrond van de lagere precisie, hoge oppervlakte ruwheid en soms zelfs het gebruik van niet-verwerking oppervlakte positionering. En de verwerking van de sluiting van oppervlak en andere delen van de nauwkeurigheid en oppervlakteruwheid vereisten zijn zeer hoog, is het moeilijk om de kwaliteit van de verwerking te waarborgen. Daarom, om te voldoen aan de behoeften van het proces, vaak moeten verbeteren de nauwkeurigheid van de positionering oppervlakte en verminderen de oppervlakteruwheid, of in de oppervlakte verwerking van niet-verwerking van de positionering oppervlak, waardoor de complexiteit van het ventiel toeneemt productieproces.

③ moeilijk machine verwerking

Als gevolg van de grote verscheidenheid aan ventiel materialen gietstukken, naast een verscheidenheid van gietijzer, koolstofstaal, allermeest naar de hoge kracht, weerstand tegen corrosie en hoge hard materiaal snijden van de prestaties zijn slecht, het is moeilijk te bereiken van de vereiste onderdelen van de processin g nauwkeurigheid en oppervlakte ruwheid de de casting van de klep afdichten oppervlakte geometrische vorm nauwkeurigheid en oppervlakte ruwheid eisen zijn hoog, waardoor de moeilijkheidsgraad van de klep gieten verspanen. Op hetzelfde moment, de klep gieten materiaal knipprestaties is rijk, maar ook voor het ventiel gieten verwerkingsmethoden, Werktuigmaterialen, snijden van het bedrag van de technologie en apparatuur, en dus bracht een heleboel nieuwe problemen.