Klep van gietstukken analyse en verbetering van gemeenschappelijke gebreken

1. stoma

Dit is de metalen stollen proces kan niet ontsnappen het gas links in het metaal in de vorming van kleine gaatjes, de binnenwand is glad, met gas, de echografie is een hoge reflectiviteit, maar ook omdat het in feite bol of ellipsoïde, dat wil zeggen, punt-achtige gebreken, zijn amplitude van de reflectie beïnvloeden. Het stoma in de staaf in een gebied defect zijn verpletterd door smeden of rollen en is gunstig voor wordt gevonden door het ultrasoon onderzoek.

2. krimp en losse

Gieten of ingots koeling stollen, het volume verkleinen, in het laatste deel van de stolling vanwege het ontbreken van vloeibaar metaal kan vorm een hol-achtige gebreken. Grote en geconcentreerde Holten krimp zijn genoemd zijn, en kleine, verspreide ruimten losgedraaide. Ze bevinden zich meestal in de gestolde slotdeel van de ingots of gieten centrum. De binnenwand is ruw en omgeven door veel onzuiverheden en fijne poriën. Als gevolg van de wet van thermische uitzetting en inkrimping, krimp is onvermijdelijk, maar met het proces van verwerking verschillende methoden hebben verschillende vorm, de grootte en de locatie, wanneer het strekt zich uit tot het gieten of ingots lichaam defect wordt. In het geval van billet smeden, zal de staaf de residuele krimp (krimp residuele, residuele krimp) worden als wordt deze niet verwijderd uit de smeden.

3. de slakken

De slakken in het smeltproces of de vuurvaste op de oven-oven is geëxpandeerd in het vloeibare metaal en is entrained in het gieten of ingots lichaam tijdens casting naar vormen van een defect van de slakken. De slakken is meestal niet aanwezig in een enkele staat, vaak in een dichte staat of verspreid op verschillende diepten, die lijkt op de volumetrische gebreken maar de neiging om een zekere mate.

4. gemengd met

(Zoals stikstofoxiden, sulfiden, enz.) het smeltproces - niet-metallische insluitsels of additieven voor bepaalde onderdelen van het metalen onderdeel niet volledig worden gesmolten en blijven naar formulier metalen insluitsels zoals hoge dichtheid, hoog melting point componenten - wolfraam, molybdeen, enz.

5. segregatie

De segregatie in het gieten of ingots verwijst vooral naar de scheiding van de componenten die zijn gevormd tijdens het smeltproces of het smelten van het metaal te wijten aan de ongelijke verdeling van de componenten. De mechanische eigenschappen van de gescheiden gebieden zijn verschillend van die van de gehele metalen matrix. Het verschil is dan de toegestane norm dat het toepassingsgebied wordt een defect.

6. casting scheuren

Scheuren in de casting zijn voornamelijk te wijten aan het feit dat de stress van de krimp van de metalen afkoeling en stolling de treksterkte van het materiaal overschrijdt. Het is gerelateerd aan het ontwerp van de vorm en gietproces van het gieten en het kraken van de metalen materiaal. (Zoals hete broosheid wanneer de inhoud zwavel hoog is, koude broosheid wanneer het fosforgehalte hoog is, enz.). In de staaf zal produceren ook axiale interkristallijne scheuren in de follow-up billet smeden als niet smeden, blijft in het smeedstuk tot de totstandkoming van de interne scheuren.

7. koude scheiding

Dit is een unieke delaminatie defect in het gieten, die voornamelijk verband houden met het gieten procesontwerp van de casting, dat te wijten aan spatten, tumbling is, gieten of twee strengen van verschillende richtingen (of meerdere strengen)) metalen stroom en andere redenen, omdat de vloeibare metalen oppervlak gevormd door de Halfmassief film om te blijven in het lichaam van de casting naar formulier die een membraan-achtige-vlaktekst gebreken.

N

Dit is wanneer het staal van de pollepel om de ingots die ingot, gieten omdat gieten onderbreking, pauze en andere redenen, het eerste gieten van vloeibaar metaal in de lucht snel oppervlakte afgekoeld tot een oxide film vormen, in het voortdurende gieten van nieuwe vloeistof metal breken door middel van de staaf in de staaf en de vorming van een gelaagde (vlaktekst) gebreken, het is in de daaropvolgende stalen ingots billet smeden kan niet worden gedwongen te elimineren.

9. anisotropie

Wanneer het gieten of ingots is afgekoeld en gestold, bedraagt de koeling van het oppervlak naar het centrum anders zijn, wat resulteert in verschillende kristallografische structuren, anisotropie van mechanische eigenschappen vertonen en leidt tot anisotropie van akoestische eigenschappen, het oppervlak heeft een verschillende goede snelheid en goede demping. De aanwezigheid van deze anisotropie zal nadelig beïnvloeden de grootte en de locatie van het gebrek bij de beoordeling van de Ultrasone inspectie van de casting.

maatregelen ter verbetering van

(1) smelten van apparatuur op de ijzeren vloeibare component van de arme mogelijkheid om te ondersteunen en de stabiliteit van de zand mixer is niet goed. De samenstelling van de gesmolten ijzer is beperkt door de factoren zoals cola, oven type, luchtvolume en grondstoffen voorwaarde. Het hars zand wordt beïnvloed door factoren zoals temperatuur, hars en zure toevoeging. Zoals zand vaak gaan niet door de regeneratie en koeling bed, zodat het zand temperatuur hoog is, ernstig de zand kracht aangetast, wat resulteert in casting zand zwelling ernstige, neiging verhoging van de casting krimp, krimp gebreken om.

(2) de holte in het zand en het proces van het effect van gesmolten ijzer rechtstreeks leiden tot defecten trachoom en zand gieten.

(3) gesmolten ijzer in de smeltende apparatuur zal altijd slakken generatie, gieten gesmolten ijzer in de vaste en vloeibare slakken samen met de gesmolten ijzer in de spouw aan formulier slakken gaten.

(4) in het productieproces, het gehalte aan stikstof in de gesmolten ijzer verhoogt met stijgende temperatuur, en vermindert met de toename van de koolstof gelijkwaardig. Als stikstof en waterstof samen, is gebruiksvriendelijke formulier poriën, dat de belangrijkste bron.

(5) de onderkant van de mal is minder rigide, de vorm vóór de plaatsing van ongelijke en vervorming, wat resulteert in zand type oppervlak ongelijke, wanneer het type van type op en neer de kloof tussen de grotere, resulterend in sub oppervlak grootte, slechte vorm.

(6) 2.2m lichaam aan de voet van de zand kern in de gieten proces drift naar beneden, is de voet van de belangrijkste reden voor ongelijke wanddikte. In het geval van

Volgens de oorzaken van ventiel gieten defecten, we voornamelijk uit de volgende aspecten de verbeteringsmaatregelen te nemen:

(1) de juiste stijging van het ijzer vloeibare koolstof gelijkwaardig, het gebruik van grafitisering uitbreidingsbehuizingen tot een versterking van het zelf vullen vermogen van het materiaal.

(2) Chung vak om ervoor te zorgen de compactheid van het zand, ter verbetering van de sterkte van de zand type, en bevordering van de casting van de capaciteit van de vulling.

(3) Controleer de holte in het soort holte voordat het verspreide zand, schoon, en zorgvuldig te blazen.

(4) na het gieten is de site onder het gieten van het ventiel onderstuk niet gieten, de poort cup en outlet gaten te strak dekken, om te voorkomen dat de verspreide zand in.

(5) voor de vaste vloeistof op het oppervlak van het gesmolten ijzer gieten schoon; ter verbetering van de begintemperatuur gieten van gesmolten ijzer te verminderen de neiging van ijzeroxide secundaire oxidatie slakken; ventiel gieten zoveel mogelijk na de initiële gieten in de open, na het gebruik van een groot aantal dunne slakken; voor 610mm (24 inch) F lichaam klep, voor de loper schoot gewrichten, gecombineerd met andere parameters wanneer gieten, in het importeren en exporteren bevinden zich in het filter en filter van de multi-Spaander schoot de Maas is verbeterd in monolithische vorm ter verbetering van de slagging effect van het gating systeem.

(6) grondstoffen zoveel mogelijk het gebruik van koolstofstaal, gewone grijs gegoten ijzeren of nodulair gietijzer terug te brengen; verminderen van het ijzer in de legeringselementen zoals Cr, Mn en andere inhoud, om het ijzergehalte van hun eigen gas; En in de regenachtige dagen of de vochtigheid van de grotere seizoen, de volgende kern is het beste te gebruiken de fakkel naar de holte, zand kern oppervlakte gebakken opnieuw ter vermindering van de hoeveelheid zand gas; het gebruik van hoge temperatuur gieten kleine kleppen, teneinde te bevorderen van de uitlaatgassen van hun eigen vloeistof en verminderen de slakken-generatie.

(7) gieten 1067mm (42 inch) F lichaam klep, de behoefte aan een vaste mixer in dezelfde verdieping op de dezelfde Chung, het type en de vloer hoeft niet elke puin; niet toegestaan is om te zetten in andere plaatsen om het te verminderen verboden op te heffen, de zand- en de grondplaat van de schimmel samen om te voorkomen dat de vervorming van de vloer.

(8) pour 2.2n, het ventiel onderstuk, aan de voet van de kern van de kern van de kern zetten de hoeveelheid hars zand en typt u zo spoedig mogelijk. In het geval van

Na het nemen van de maatregelen ter verbetering van het bovenstaande, de totale productie van 2413.78t valve, de interne afval rentabiliteit van 1,15%, de externe afval tarief van 1.73%, het tarief van de uitgebreide schroot voor 2,88%. In vergelijking met het tarief van de verbeterde schroot, het afval interne 2.39 procentpunten daalde, de externe afval beoordelen 2,85 procentpunten daalde, de uitgebreide uitval percentage daalde met 5.24 procentpunten, het effect is opmerkelijk.