Valve Castings Wat zijn de tekortkomingen die er voor komen

Valve casting is een van de toonaangevende producten in de cast, de marktvraag is zeer groot. Maar door de productie van grondstofprijzen, zodat een aanzienlijke stijging van de productiekosten; Productie-efficiëntie ten opzichte van andere gietstukken is lager en hoger schrootpercentage en andere factoren, een ernstige invloed op de afsluiter van de klep. Een fabriek in 2005 de productie van meer dan 2.000 ton klep gieten, geïntegreerde afval bijna 170t, schrootpercentage van meer dan 8%. Door de afsluiter van de installatie klep in de data-analyse, de belangrijkste oorzaken van afval, en zijn reeks verbeteringen te identificeren, en goede resultaten behaald om ervoor te zorgen dat de afsluiter van het ventielcasting productiecijfer en de productkwaliteit verbeteren.

Valve casting productieproces waarschijnlijk negen tekortkomingen, namelijk: stomata, slakken, inclusies, krimpen en lossen, segregatie, koude scheiding, draaien van de huid, casting kraken, anisotropie, machines 580 zullen met de meerderheid van de vrienden in detail deze negen tekortkomingen .

1, de stomata: Dit is het metaalstollingsproces dat het gas dat in het metaal achterblijft, niet in de vorm van kleine gaten ontsnapt, de binnenwand is glad, met gas, de ultrageluid heeft een hoge reflectiviteit, maar ook omdat het in principe bolvormig is Of ellipsoïde, dat wil zeggen puntachtige gebreken, die de amplitude van zijn reflectie beïnvloeden. De stomata in de ingot wordt verpletterd in een gebiedsmisdaad door smeden of rollen en is voordelig om te worden gevonden door middel van ultrasone testen.

2, slak: smeltproces in de slakken of ovenoven vuurvast materiaal dat in het vloeibare metaal vlakt, in het gieten was betrokken bij het giet- of ingot lichaam, de vorming van slakafwijkingen. De slag is meestal niet aanwezig in een enkele, vaak in een dichte staat of verspreid op verschillende diepten.

3, gemengd: het reactieproces in het smeltproces (zoals oxiden, sulfiden, enz.) - niet-metallische insluitsels of metaalcomponenten van sommige bestanddelen worden niet volledig gesmolten en overgelaten om een metaalopname te vormen, zoals hoog dichtheid, hoge smeltpunt samenstelling - wolfraam, molybdeen en ga zo maar door.

4, krimpen en lossen: stolling of stengelkoelingstolling, het volume om te krimpen, in het laatste gedeelte van de stolling door het gebrek aan vloeibaar metaal kan een holachtige afwijking vormen. Grote en geconcentreerde holtes worden krimp genoemd, en kleine, verspreide ruimtes worden losgekoppeld. Ze bevinden zich meestal in het uiteindelijk gestolde deel van het ingot- of gietcentrum. De binnenwand is ruw en omringd door vele onzuiverheden en fijne poriën. Door de wet van thermische uitzetting en samentrekking is krimpen onvermijdelijk, maar bij de verwerkingstechnologie hebben verschillende verwerkingsmethoden verschillende vormen, maten en locaties, wanneer het zich uitstrekt tot het gieten of het lichaam van de ingot wordt defect. Bij het smeedwerk wordt de staaf de restkrimping (krimpresidu, restkrimping) als deze niet uit het smeden verwijderd wordt.

5, segregatie: gietvorming of ingotsegregatie verwijst voornamelijk naar het smelt- of metalen smeltproces, omdat de ongelijke distributie van componenten gevormd door segregatie, segregatie bestaat in de regio van zijn mechanische eigenschappen verschillen van de gehele metaalmatrixmechanica Prestatie, de verschil buiten het toegestane standaardbereik wordt een defect.

6, koude scheiding: dit is een uniek casting in gelaagde gebreken, vooral bij het gietproces ontwerp, het is in het gieten van vloeibaar metaal, door spat, golven, gietend onderbroken of vanuit verschillende richtingen van de twee (Or meer) metalen stroom ontmoeting en andere redenen, omdat het vloeibare metalen oppervlak gevormd door de half-vaste film in het casting lichaam verblijft om een diafragma-achtige gebiedstype defecten te vormen.

7, tipping: Dit is het staal van de ladle in de ingot casting ingot, omdat gieten onderbreking, pauze en andere redenen, de eerste gieten van vloeibaar metalen oppervlak in de lucht snel gekoeld om een oxide film te vormen, ga verder, de nieuwe gietende (vloeibare type) defecten gevormd door het vloeibaar metaal in de ingot te breken, die niet uitgewist kan worden in de daaropvolgende gietstukken.

8, krassen gieten: scheuren in het gieten zijn voornamelijk toe te schrijven aan het afkoelen van het metaal wanneer de krimp van de spanning de uiteindelijke sterkte van het daaruit voortvloeiende materiaal overschrijdt, met de vorm van het gietvorm en het gietproces, maar ook met het metaal materiaal in sommige onzuiverheden (bijv. wanneer het zwavelgehalte hoog is, is er warme wrokkigheid, koude wrokkigheid wanneer het fosforgehalte hoog is, enz.). In de ingot zal ook axiale intergranulaire scheuren in de daaropvolgende billet smeden produceren indien niet smeden, blijft in het smeden om de smeden van de interne scheuren te worden.

9, anisotropie: casting of ingot koeling solidificatie, van het oppervlak naar het centrum van de koeling snelheid is anders, die een andere kristal structuur zal vormen, die de mechanische eigenschappen van anisotropie, ook leidde tot de akoestische eigenschappen van anisotropie, Dat wil zeggen, van het midden naar het oppervlak van een andere geluidsnelheid en geluidsdemping. De aanwezigheid van deze anisotropie zal de grootte en de locatie van het defect nadelig beïnvloeden bij het evalueren van de ultrasone inspectie van het gieten.