Wat zijn de principes die moeten worden gevolgd voor de gietpositie van mechanische gietstukken

Wat zijn de principes die moeten worden gevolgd voor de gietpositie van mechanische gietstukken

Op basis van de onderzoeks- en productie-ervaring van de stollingsteorie van mechanische gietstukken moet bij het bepalen van de gietpositie rekening gehouden worden met het principe.

1, moet een belangrijk deel van het mechanische casting in het onderste deel geplaatst worden. Het onderste metaal van het mechanische gietstuk wordt onder de statische druk van het bovenste metaal gestoldeerd en gecomprimeerd en compact.

2, belangrijk verwerkingsoppervlak moet zijn of rechtop staat. Ervaring laat zien dat poriën, niet-metallische insluitsels en andere gebreken in het opwaartse oppervlak verschijnen en de neerwaartse oppervlak- of zijfasade is meestal relatief glad, de mogelijkheid van gebreken is klein, het individuele verwerkingsoppervlak moet opwaarts zijn, moet geschikt zijn om te vergroten Marge verwerken om ervoor te zorgen dat na verwerking geen gebreken optreden. Een verscheidenheid aan gereedschapsbodemoppervlakken is het belangrijkste oppervlak, niet toegestaan ​​om trachoma, poriën, slakgaten, scheuren en krimpen en andere gebreken te hebben en vereist de organisatie dichte en uniforme, om ervoor te zorgen dat de hardheidwaarde binnen het opgegeven bereik.

3, zodat het mechanische vlak van het grote vliegtuig naar beneden of kantelt. Voor grote vlakke gietstukken kan kantelen worden gebruikt om het metaaloppervlak van de stijgende snelheid te verhogen, om defecten in het littekenwond te voorkomen. Tiltgieten, volgens de grootte van de zandbak, wordt de H-waarde in het algemeen geregeld in het bereik van 200 ~ 400mm.

4, moet ervoor zorgen dat het gieten kan worden gevuld. Voor gietstukken met dunwandige delen dienen de dunwandige delen in de onderste helft te worden geplaatst of onder de gietbaan geplaatst om defecten zoals gieten of verkouding te vermijden.

5, zou bevorderlijk moeten zijn voor het vullen van mechanisch gieten. Voor het krimpen van de legering of de dikte van de gietstructuur is ongelijk en gevoelig voor krimp, krimpvorming dient prioriteit te geven aan de omstandigheden van de orde van de stolling, om de plaatsing van rijzers te vergemakkelijken en de rol van riser te vervullen.

6, om te voorkomen dat hangend zand, hangende zand of cantilever zandkern, gemakkelijk onder de kern, doos en test. Ervaring laat zien dat zand in de doos hangt, giet makkelijk in elkaar te vallen. Het is ongemakkelijk om de hangende kern op de bovenste helft te plaatsen. Cantilever zandkern is niet stabiel, gemakkelijk te scheiden onder de werking van metalen drijfvermogen, het moet proberen te voorkomen. Daarnaast, om te zorgen voor de kern, de doos, het gemak van de inspectie.

7, moet de doospositie, casting positie en mechanische casting koelpositie consistent zijn. Knipperen De schimmel is niet alleen een grote hoeveelheid arbeid, maar ook makkelijk om zandkernbeweging, zand en zelfs brand en andere gebreken te veroorzaken.